Vaccination mot Covid19

Detta är den information vi för tillfället har, den kan komma att ändras.

Observera att tidsbokningen inte har öppnat ännu och att vi inte vet när den kommer att öppna.

All vaccinering mot Covid19 kommer att ske på Medborgarhuset i Arboga. Ej drop-in tider utan endast tidsbokade besök. Tidsbokning kommer att ske via www.1177.se och görs med Mobilt BankID. Om man ej har ett MobiltBankID så får man ringa ett centralt telefonnummer för bokning, telefonnumret kommer troligen finnas tillgängligt från mitten av Januari.

Första sändningen av vaccindoser väntas i början av januari. Den kommer att gå till äldrevården, boende och personal. De personer som bor på olika boenden kommer att bli vaccinerade av sin sköterska på boendet. De som har hemtjänst/hemsjukvård/bor med någon som har hemtjänst, och som kan ta sig till Medborgarhuset ska boka tid enligt ovanstående. Det gäller även all personal inom äldreomsorgen – tidsbokning enligt ovan för vaccination på Medborgarhuset.

I steg två kommer medicinska riskgrupper och personer över 70 år vaccineras. Även detta tidsbokade tider på Medborgarhuset. Det går bra att boka en tid oavsett vilken vårdcentral man är listad på, Grindberga eller Åbågen, eftersom Arbogas två vårdcentraler samarbetar och vi bemannar Medborgarhuset tillsammans.

Öppettider

Mån-Fre: kl.8:00-16:00
Övriga tider hänvisas patienter till Vårdguiden 1177